Bahan-bahan
( hidangan seorang )
Maggi kari sepaket
Perencah kari maggi
Bawang merah (dihiris)
Bawang putih (dihiris)
Cili kisar/cili giling (setengah sudu)
Cili (dihiris)
Kicap pekat
Kicap manis
Sawi (potong)
Kobis (potong)
Bahan hiasan ( optional )
Bawang goreng
Daun sup (hiris)
Cara-cara
1. Rebus maggi dan toskan
2. Panaskan minyak dan tumis bawang-bawang
hirisan dan cili giling
3. Setelah naik bau dan agak masak, masukkan
maggi
4. Masukkan kicap pekat, jangan terlampau
banyak takut hitam macam tayar kereta fulakss nokss
5. Masukkan kicap cair secukup rasa, jangan
terlebih takut jadi maggi goreng manis bukan maggi goreng mamak
6. Masukkan perencah maggi tapi jangan sampai
habis sepaket bimbang masin dia suppp sampai ke kepala kang bermalam kat
hospital
7. Dah agak sedap tu boleh la tabur sawi dan
kobis yang dipotong dan jangan lupa hirisan cili tadi !
8. Kalau ada bawang goreng dan daun sup lagi
syiokkk mehhh tabur atas maggi dan siap dihidangkan !
No comments:
Post a Comment